Lekkers uit de streek

Beverse Kaashoeve

Willy en Aimée De Ville zorgen in de Beverse Kaashoeve voor de ontvangst. De Holstein-koeien begrazen er de weiden, en in de stal lopen ze vrij rond. De dagverse melk wordt verwerkt tot halfharde kaas: onder meer kaas gerijpt in bier, kaas met kruiden en kaas met noten.

Biologisch Tuinbouwbedrijf Ter Loft

Luc Pauwels is bioteler van groenten (courgettes en kolen), aardbeien en akkerbouwgewassen (tarwe en grasklaver). Het bedrijf is uitgebouwd in harmonie met de natuurlijke omgeving. Het bedrijf maakt deel uit van ‘Boeren met klasse’, een netwerk dat groepsbezoeken in land- en tuinbouwbedrijven promoot. Maak een groepsbezoek met de klas,...

Charcuterie Roosdaal

Gerookte en gedroogde vleeswaren… die vindt u bij Charcuterie Roosdaal. De twee belangrijkste producten zijn de cobourg en de boerenhesp. Daarnaast kunt u er ook terecht voor bacon, spek en noothammetjes. Als enige producent in Vlaams-Brabant rookt Charcuterie Roosdaal zijn hesp met beuk en eikenhout.

Chocolaterie De Parel

Deze chocoladeparel verwijst naar Gooik als landelijke gemeente die ook vaak de Parel van het Pajottenland wordt genoemd. Voor het chocoladepareltje wordt melkchocolade van Callebaut en twee vullingen, met name een vanillebotercrème en een chocoladeschuim gebruikt. Dankzij een speciale techniek krijgt de buitenzijde een glanzend uitzicht....

Chocolaterie Valentino

Chocolaterie Valentino werd in 1978 opgericht door Willy Roelandts en Leen De Leener. Het chocoladegamma bestaat uit meer dan 80 variëteiten: van room- en hazelnootpralines, ganaches en fondantcrèmes tot (likeur)pralines. Typisch Pajotse pralines zijn het Schepdaals Brasserke en het Lenniks Poireke.

Duizendblad

Duizendblad teelt biologische kruiden, bloemen en fijne groenten voor restaurants in Brussel en het Pajottenland. De oogst komt vers van het veld en varieert met de seizoenen. Daarnaast verwerkt Duizendblad ook een deel van de oogst tot kruidenazijnen en kruidenzout. Die kruidige producten worden verdeeld via de coöperatie ‘Lekkers uit...

Fruit Billens

Luc en Lea Billens telen peren, appelen en aardbeien. De Gooikse fruittelers kiezen voor een geïntegreerde teelt en bewaren het fruit op het bedrijf. Een deel van de appelen wordt verwerkt bij een fruitsappenproducent die er fruitsap van maakt, zonder suiker en kleur- & smaakstoffen toe te voegen.

Fruit Vanbiervliet

Ronald Vanbiervliet startte in 1998 met het kweken van appelen en peren. Sinds 2008 is hij voltijds boer en past hij de geïntegreerde teelt toe. Ook voor de aardbeien werkt Ronald op gelijkaardige wijze. Hij kiest voor aardbeisoorten die u niet op de veiling vindt.

Fruitburght Demeulemeester

Op hun 6,5 hectare groot domein De Fruitburght telen Patrick en Margaret Demeulemeester appelen en peren die ze verwerken tot sappen. Het zijn verfrissende dranken met verrassende smaken en kleuren, zoals het rozerode appel-framboossap. Bij Patrick kunt u ook uw eigen oogst laten persen.

Hoeveslagerij en -winkel De Lingeren

Bart Lots runt zijn eigen landbouwbedrijf in het gehucht De Lingeren in Gooik. Hij kweekt schapen en geiten, verwerkt het vlees in zijn hoeveslagerij en verkoopt het in zijn winkel. Altijd lekker en vers!
1 | 2 | 3volgende
item 1 tot 10 (van de 21 records)


Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS