Domein van Huizingen

Op weekdagen een oase van rust. In de schaduw van het prachtige negentiende-eeuwse kasteel van Huizingen bevindt zich een uitgestrekt domein met voor elk wat wils.

Jong en oud krijgen er immers een waaier van attracties voorgeschoteld: het openluchtzwembad, het speel- en klauterparadijs, de verschillende sportterreinen voor tennis, voetbal en atletiek, de minigolf en minicars, de roei- en visvijver, het Arboretum met loof- en naaldbomen en de prachtige pittoreske tuinen met een originele collectie aan planten! De speeltuin is toegankelijk gemaakt voor jonge rolstoelgebruikers. En dankzij de braillebordjes, praatpalen en heerlijke bloemengeuren, kunnen ook de slechtzienden ten volle van de plantenrijkdom in de tuinen genieten. Het domein van Huizingen is werkelijk voor iedereen de ideale daguitstap!

Openingsperiode
 

Het domein is het hele jaar door geopend.
Januari, februari, november & december: van 9u tot 17u
Maart en oktober: van 9u tot 18u30
April-september: van 9u tot 20u

De attracties zijn open van april tot en met september.
Maandag t.e.m. vrijdag: van 12u tot 18u
Zaterdag en zondag: van 12u tot 19u 

Prijzen

Volwassenen (+ 12 jaar): € 2,50 

Jongeren (3 tot 12 jaar): € 1,50
Kinderen (0-3 jaar): gratis 

Locatie

Torleylaan 100
Huizingen

tel. 02/383.00.20
fax. 02/380.84.44
www.vlaams-brabant.be/provinciedomeinen/huizingen

Den Ast

Zet je zintuigen op scherp en laat je innerlijke speurder los in den AST!

Een interactief belevingsparcours in een authentiek kader leert je meer over deze gerestaureerde mouterij en zijn moutproces. Daarnaast neemt Onze-Lieve-Vrouw je op sleeptouw doorheen de geschiedenis van Halle en kom je alles te weten over de feesten en tradities van onze stad in de expo ‘Halle, Heilig & Duivels’. Dat mout je zien!

Contact

Meiboom 16

1500 Halle

02 365 97 70

www.denasthalle.be

Kasteel van Gaasbeek

Gezinsrondleiding

Ben jij gebeten door kastelen, verhalen over graven en andere edele dames en heren? Kom naar het kasteel en kruip in de huid van de heldhaftige graaf van Egmond, de bizarre markies Paul Arconati of de romantische markiezin Marie. Help jij het kasteel zijn herinneringen terug te vinden?

Jarig in het kasteel!

Wil je samen met je vriendjes op ontdekking gaan in een kasteel? Trek dan je mooiste prinsessenkleren of je stoerste ridderpak aan. Samen met een gids gaan jij en je vrienden op zoek naar de schat. Het wordt een spannende tocht zowel in als rond het kasteel ...

Praktische informatie

De activiteit voor max. 10 kinderen tussen 6 en 10 jaar oud en max. 2 begeleiders duurt ca. 2,5 uur. De kinderen gaan op zoek naar een verborgen schat (met een interactieve rondleiding in het kasteel). Een verjaardagsfeestje kost € 150. Reservering is vereist: T. 00 32 (0)2 531 01 40 of educatief.gaasbeek(a)vlaanderen.be.

We beginnen en eindigen de rondleiding in het achthoekig paviljoen, vooraan in het park. Daar bieden we de mogelijkheid om taart te eten. Ouders nemen de taart zelf mee. Het kasteel voorziet borden, bestek, glazen en biedt water en fruitsap aan. Voor elk kind is er een geschenkje.

Illustrator Korneel Detailleur maakte verrassende uitnodigingen. Na reservering sturen wij deze per post, zodat je jouw vrienden en vriendinnen kan uitnodigen (ten laatste twee weken vóór het feestje).Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS