Beersel

                                                  

 

In het hart van de Zennevallei ligt Beersel dat met het kasteel van Beersel, het bezoekerscentrum 'De Lambiek', het Provinciedomein Huizingen en het Museum Papiermolen Herisem over heel wat aantrekkelijke toeristische troeven beschikt.

Bezoek het Kasteel van Beersel. Deze unieke middeleeuwse waterburcht brengt je terug naar lang vervlogen tijden. Dool er rond in een van de drie statige torens en in de verschillende overdekte walgangen. Breng zeker ook een bezoekje aan de tweejaarlijkse Kasteelfeesten op de weide rondom het kasteel. Proef er in een middeleeuws kader van de vele streekproducten en geniet er van optredens en animatie. Ook de Hertogelijke OLV-kerk van Alsemberg is een mooi voorbeeld van laat-middeleeuwse architectuur. Deze kerk, gebouwd in gotische stijl, herbergt heel wat kunstschatten met als pronkstuk het miraculeuze Mariabeeld.  Eveneens in Alsemberg bevindt zich de Herisemsite, een parel van industrieel erfgoed. De site bestaat uit de 16de-eeuwse papiermolen en de kartonfabriek uit de 19de eeuw. De papiermolen is een authentiek voorbeeld uit de 16de eeuw, terwijl de kartonfabriek een parel van industriële archeologie is. 

Liefhebbers van lambiekbieren kunnen terecht in het bezoekerscentrum 'De Lambiek' in Alsemberg. Hier kan je kennis maken met Oude Geuze en Oude Kriek - ambachtelijke lambiekbieren uit onze streek - alvorens je de verschillende brouwerijen en stekerijen in de streek bezoekt. Vandaag kent Beersel nog drie producenten van ambachtelijke lambiekbieren nl., Brouwerij 3 Fonteinen, Brouwerij Oud Beersel en Geuzestekerij Hanssens Artisanaal uit Dworp.  

Doorheen de velden en de Beerselse valleien lopen tal van wandel- en fietswegen. Er is keuze uit verschillende themawandelingen die je langs leuke plekjes en verborgen parels leiden. Enkele grote fietslussen, zoals de Herman Teirlinckroute of de Gordelroute, lopen doorheen Beersel. Ook mountainbikers kunnen in Beersel terecht voor een uitdagende rit over een van de drie Beerselse mountainbikeparcours.   

Gezinnen met kinderen komen aan hun trekken in het Provinciedomein van Huizingen. Je kan er terecht voor een verfrissende duik in het openluchtzwembad of uren lang speelplezier in de speeltuin. Samen met de kinderen kan je gezellig minigolven, wandelen of rustig peddelen op de vijver rondom het kasteel van Huizingen.    

Bezienswaardigheden in Beersel:

Kasteel van Beersel

Bezoekerscentrum 'De Lambiek'

• Provinciedomein van Huizingen

Herisemmolen

 

 Ga naar de website van Toerisme Beersel.

 

 Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS