Dilbeek

Dilbeek wordt terecht ‘Poort van het Pajottenland' genoemd, die prachtige groene streek met golvende landschappen. Kenners, zoals de dichter Hubert van Herreweghen, noemen het zelfs ‘het Toscane van het Noorden'.

Dilbekenaren zijn met reden fier op hun gemeente, die ook aan de bezoeker heel wat te bieden heeft. Het Openlucht-Bruegelmuseum bijvoorbeeld, dat ook vele buitenlandse bezoekers (tot zelfs Japanners!) aantrekt. In het lemen huisje Mostinckx ontdek je de traditionele wooncultuur van het Pajottenland en de vroegere hoppeteelt uit de streek. Of de Tramsite Schepdaal, waar pareltjes van het openbaar vervoer van weleer staan tentoongesteld. En zeker ook de Pedemolen, een van de weinige nog maalvaardige watermolens van het Pajottenland.

Maar je vindt er natuurlijk ook heel wat ander waardevol erfgoed alsook een waaier aan mooie wandelingen en fietstochten. De toeristische speurneus vindt in Dilbeek kerken en kastelen, grote boerderijen en kleine hoevetjes, een boeiend natuurreservaat en rustige beekvalleien. Maar ook restaurants met en zonder sterren, volkse cafés en gezellige terrasjes. Met de lippen aan een glas kriek of lambiek, valt er van een bezoekje opperbest te genieten.

Je zal verbaasd zijn over de mooie natuur en leuke bezienswaardigheden, zo dicht bij de hoofdstad.

We wensen je dan ook fijne momenten toe bij het verkennen van onze gemeente. Een dagje Dilbeek zal je aangenaam verrassen. Kom wandelen, fietsen, slenteren en genieten van het goede Brabantse leven.

Welkom!

Ga naar de website van Toerisme Dilbeek.

 Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS