Drogenbos

Drogenbos is één van de 6 faciliteitengemeenten in de rand rond Brussel. Het grondgebied van de gemeente Drogenbos bestaat uit een smalle strook grond. De gemeente Drogenbos is gelegen aan de oevers van de Zenne en strekt zich uit van Beersel tot Vorst. In het zuidelijke gedeelte van Drogenbos rijst de bodem op tot een steile heuvel die, met zijn toppunt van 54 meter, hoog boven de vallei uitsteekt. Deze heuvel was eens volledig bebost door een uitloper van het Zoniënwoud. Een gepaste naam voor deze heuvel was dan ook 'Drogen Bosch', aangezien deze uitstak boven de omringende moerassen.

Drogenbos was lange tijd een belangrijk landelijk gebied. Door zijn ligging langs de oevers van de Zenne was Drogenbos, evenals Ruisbroek en Vorst, meer aangewezen op veeteelt dan op landbouw. Door de nabijheid van de stad Brussel ontwikkelde zich geleidelijk aan een bloeiende kaas- en boterbijverheid binnen de gemeente. Wegens die 'fromage de Bruxelles' kregen de Drogenbossenaren de bijnaam 'kaaskrabbers'. 

Voor wie van kunst en natuur houdt, is het FeliXart Museum de ideale plek. Het museum is een weerspiegeling van het leven van Felix De Boeck. Zowel kunst als natuur speelde een bepalende factor in zijn leven. In het museum kan je meer dan 1500 van zijn werken bezichtigen.

 

Ga naar de website van Toerisme Drogenbos.Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS