Halle, een verborgen parel

Aan de oevers van de Zenne, 15 km ten zuiden van Brussel, ligt het charmante Halle. Deze Vlaamse provinciestad biedt een ruim aanbod aan cultureel, recreatief en gastronomisch plezier voor jong en oud.

Maak je op voor een historische kennismaking met Halle langsheen de prachtige monumenten en leer hoe Halle door de eeuwen heen dé trekpleister bij uitstek was voor het kruin van de Europese adel. Bewonder het mirakelbeeld van de zwarte Onze-Lieve-Vrouw in de gotische basiliek en luister naar de vele legenden en mirakelverhalen.

Ontdek waarom de hertogen van Bourgondië een persoonlijke band met Halle hadden, hoe de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk in 1338 hier begon en hoe de stad tijdens de belegeringen van 1489 en 1580 gered werd door zijn wonderbaarlijke Onze-Lieve-Vrouw. Kom te weten hoe de Hallenaren Vaantjesboeren werden en de stad uitgroeide tot wat ooit één van de grootste bedevaartoorden van West-Europa was!

Wist je overigens waarom de Onze-Lieve-Vrouw van Halle zwart is?

Halle is meer dan geschiedenis! Je kan er zalig kuieren door de verkeersvrije winkelwandelstraten of genieten op één van de heerlijke terrasjes op de Grote Markt. Wil je het sportiever? Dat kan! Fiets of wandel Witse achterna. De vele fiets- en wandeltochten brengen je naar de mooiste plekjes in en buiten de stad.

Halle betekent vooral ook feest en folklore! 

Vier met halfvasten mee tijdens het driedaagse Carnaval, bewonder met Pinksteren de tweejaarlijkse Mariaprocessie, stap mee in de Sint-Veroonsmart van Lembeek en dans met de Halse reuzen Vaantjesboer, Janneke en Mieke, Romeo en Julia tijdens de tweejaarlijkse Internationale Reuzenstoet met Kermis t’ Halle.

Halle is de stad van Kardinaal Cardijn, stichter van de KAJ ;  van Monseigneur Sencie, de oprichter van de Vlaamse leergangen ; van Adrien François Servais, de Paganini van de Cello ; van Jan Boon, de eerste directeur-generaal van de Vlaamse Televisie ; van kunstschilder Louis Thevenet ; van de familie Colruyt en uiteraard de stad van Witse!

Ga naar de website van Toerisme Halle.
Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS