Herne

Herne is een plattelandsgemeente die gesitueerd is in het Pajottenland en grenst aan de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik en Pepingen. Herne behoort voor het grootste gedeelte tot het stroombekken van de Mark, een zijrivier van de Dender.

 

Wie van wandelen en rust houdt, moet in Herne zijn. De steeds kalme streek heeft tal van schitterende wandelpaden. Ook fietsers kunnen zich volledig uitleven langs de uitgewerkte fietsroutes. 

Natuurlijk heeft Herne ook enkele prachtige bezienswaardigheden. Het Kartuizerklooster is zeker de moeite waard vanwege zijn rijke geschiedenis, het is het oudste Kartuizerklooster van de Nederlanden. Dit klooster kan niet vanbinnen bezocht worden aangezien dit in privébezit is.

Herne telt tal van hoeven, Hof te Schiebeek is daar onder andere een van. Het maakte vroeger zelfs nog deel uit van het Kartuizerklooster.

 

Sinds augustus 2015 is het Dominicanessenklooster in gebruik. Het gemeentebestuur van Herne wil bouwen aan het gemeenschapsleven, het sociaal weefsel versterken en het verenigingsleven ondersteunen. Om deze redenen stelt het gemeentebestuur infrastructuur ter beschikking voor socio-culturele activiteiten. Meer info vindt u via deze link.

 

Voor kunstgeschiedenisliefhebbers is de Sint-Petrus-en-Pauluskerk een absolute topper, de kerk bestaat uit een combinatie van verschillende stijlen: Romaans, Gotiek, Rococo,…

 

Bezienswaardigheden in Herne:

  • Sint-Petrus-en-Pauluskerk
  • Hof te Schiebeek
  • Station Herne
  • Dominicanessenklooster
  • Kartuizerklooster (privébezit, dus niet binnenin te bezoeken)

Ga naar de website van Toerisme Herne.

 

 Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS