Provinciedomein Huizingen

Het Provinciedomein Huizingen bevindt zich op amper 15km ten zuiden van Brussel, in de sterk verstedelijkte en geïnternationaliseerde Vlaamse rand. In de schaduw van het prachtige negentiende-eeuwse kasteel van Huizingen bevindt zich een uitgestrekt domein van +/-91 ha met voor elk wat wil. Rondom het kasteel ligt een grote roeivijver waarop de bezoekers met roeibootjes of waterfietsen kunnen rondvaren terwijl een toeristisch treintje je naar de mooiste plekjes in het park brengt, en voor de kleinsten is een ritje met een elektrische mini-car een gegarandeerd succes (tijdens zomerseizoen van 1 april tot en met 30 september).

In het midden van het domein, tussen de prachtige flora in, bevindt zich een groot verwarmd openlucht recreatiezwembad (open van 1 mei tot en met 15 september) met waterglijbanen, een aanpalende ligweide, een speeltuin en een strandvolley. Het bos met talrijke loof- en naaldbomensoorten is een waar wandelparadijs. In de maanden april en mei is de grond bedekt met een bloementapijt van bosnarcissen en boshyacinten.
De restauratiewerken aan de als monument erkende rotstuin gaan dit jaar hun laatste fase in (heropening is voorzien in 2018).

Foto's: ©Toerisme Vlaams-Brabant

Adres

Henri Torleylaan 100
1654 Huizingen
+32 2 383 00 20
provinciedomein.huizingen@vlaamsbrabant.be

Contacteer onsContacteer ons

Voor meer info, dagprogramma's, reservaties, en meer :

Toerisme Pajottenland & Zennevallei
Grote markt 1, 1500 Halle
T +32 (0)2 365 98 50
E info@toerisme-pajottenland.be

Opgelet : groepsbezoeken minimum 3 weken vooraf reserveren.

Meteen een bericht sturen


Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS