Winkels & bedrijven

Beverse kaasmakerij

De dieren zijn gevestigd in een vrije loopstal waar zij naar believen ruwvoeder kunnen opnemen en vrij rondwandelen. Zij worden er gevoed op de meest natuurlijke wijze: gras (vers gras in de zomer, voorgedroogd gras in de winter), maïs en voederbieten. Het overgrote deel van de melk wordt op eigen bedrijf verwerkt tot een 8-tal soorten...

Brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen is bekend voor haar op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie gebrouwen lambiek. Oude Geuze 3 Fonteinen uit Beersel is een volledig natuurlijke geuze die bestaat uit een assemblage van een, twee en drie jaar oude lambiek gerijpt op eiken vaten. Deze geuze is een natuurlijk, ongefilterd bier dat na de botteling nog...

Brouwerij Angerik

Deze microbrouwerij werd in 1997 opgericht door Erik Decuyper. Er wordt enkel gebruik gemaakt van Belgische hop uit Erembodegem en Belgische mout. Aan Boerke Amber worden kruiden zoals koriander toegevoegd, de karakteristieke smaak van Boerke Donker komt van de gebrande mouten. Elk brouwsel is beperkt tot 10 hl. Het Krieken Boerke wordt 1 tot 2...

Brouwerij Boon

Ontdek de wondere wereld van het lambiekbrouwen tijdens een bezoek aan Brouwerij Boon (enkel op afspraak). Brouwerij Boon is sinds 1975 in handen van Frank Boon, die daarmee een echte revival van authentieke lambiek en geuze inluidde. Brouwerij Boon is de grootste producent van lambiek en is gekend voor zijn Oude Geuze, Geuze Mariage Parfait,...

Brouwerij De Troch

Brouwerij De Troch heeft een knappe locatie in een statige gesloten hoeve, het Vroonhof, in het kleine dorp Wambeek. Het is de enige lambiekbrouwerij die traditionele oude geuze combineert met exotische smaken als ananas en banaan. Ook aardbei, citroen, perzik, limoen en meer verrassende smaken worden er gebrouwen en gebotteld. Deze worden op de...

Brouwerij Lindemans

Lindemans brouwt traditionele lambiek volgens de ambachtelijke methode van spontane gisting. Op basis van deze lambiek maakt de brouwerij eigen speciaalbieren, zoals de authentieke Oude Gueuze Cuvée René en Oude Kriek Cuvée René of de gefilterde Gueuze Lindemans met zijn zachtere en ook iets zoetere smaak. En natuurlijk...

Brouwerij Oud Beersel

Brouwerij Oud Beersel, opgestart in 1882, is gelegen in Beersel op 10 km ten zuidwesten van het centrum van Brussel. Het is één van de laatste authentieke lambiekbrouwerijen die België rijk is en is bekend voor haar op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie gebrouwen lambiek. Door een gebrek aan opvolging in de...

Brouwerij Timmermans

Op enkele kilometers van het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans al meer dan 300 jaar lang, sinds 1702. De brouwerij was toen gekend onder de naam Brouwerij “Het Molleken”. Timmermans behoudt zijn authenticiteit en vakmanschap terwijl het geniet van het unieke expertise van Anthony Martin’s ‘Finest Beer...

Chocolatier Praleen

Chocolatier Praleen is een ambachtelijke chocolaterie, gevestigd in het hartje van Halle. Alle chocoladeproducten worden met de hand en met de uiterste zorg gemaakt.  Groepen kunnen deze wondere wereld van chocolade ontdekken tijdens een bedrijfsbezoek. Je krijgt een enthousiaste uitleg over de geschiedenis van de chocolade, het...

Geuzestekerij De Oude Cam

Lambiek is de moeder aller bieren, een eeuwenoude traditie van brouwkunst en spontane gisting, uniek in de wereld. De geuzesteker voert het verse brouwsel uit vier verschillende brouwerijen aan. Het wort rijpt in 150 jaar oude tonnen van 1000 liter uit Tsjechië. Geuzesteker Karel Goddeau zal lambiek van 1, 3 en 5 jaar “steken” of...
1 | 2volgende
item 1 tot 10 (van de 13 records)


Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS